Šveđani 'osjetili' Grbavicu, vjeruju u prolazak dalje

Ko će se radovati sutra?

Šveđani 'osjetili' Grbavicu, vjeruju u prolazak dalje

S. Grebović

Ekspedicija fudbalskog kluba Elfsborg trenirala je večeras na Grbavici.

Dom FK Željezničara sutra će biti mjesto susreta između Veleža i Elfsborga u okviru revanš meča 3. pretkola Konferencijske lige.

Prije šest dana ove dvije ekipe su odmjerili snage u Švedskoj, a rezultat u tom meču glasio je 1:1.

Slaviša Radović je Rođene doveo u vodstvo u 32. minuti, da bi samo 120 sekundi kasnije konačan rezultat postavio Per Frick.

Ekipa Elfsborga je danas doputovala u bh. prijestolnicu, a večeras su odradili prvi i jedini trening na Grbavici pred sutrašnji duel.

Zanimljivo da nisu održali press konferenciju iz nepoznatih razloga iako je ona bila najavljena.

Oglasi

Sa druge strane Rođeni su održali pressicu, a trener ovog tima Feđa Dudić se između ostalog dotakao i atmosfere koja će vladati na sutrašnjem meču.

Šveđani se pribojavaju sutrašnje atmosfere.

“Njihov trener mi je govorio o atmosferi na Grbavici protiv AEK-a i sigurno se malo pribojavaju utakmice, odnosno atmosfere sutra. Ne treba uopšte pozivati navijače da rade ono što najbolje znaju, ali mislim da sutra u početku utakmicu mogu posebno da nam pomognu. Švedska liga je mirna, ljudi dođu gledaju utakmice, nekada to bude kao u pozorištu, te sigurno nisu navikli na atmosfere koje mogu prirediti naši navijači. U doslovnom smislu riječi navijači sutra mogu biti 12-ti igrač“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kako je protekao trening Elfsborga možete pogledati u fotogaleriji.

Susret između Veleža i Elfsborga igra se sutra sa početkom u 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
A jesu li ove Svedjanke sa slike ista osjetile?
7 1
Kapak
70 puta copy paste uradite uz 5 razlicitih clanaka. Mislite li da su sa.ove strane hajvani?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi