Kakanjci će ponovo imati jednu od najmlađih ekipa u ligi

Kakanjci u 1.ligi FBiH

Dedić predvodi mladu ekipu Mladosti u novoj sezoni

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u novoj sezoni igrat će u 1.ligi FBiH, nakon što je klub rezultatski izborio opstanak u Premijer ligi, međutim zbog toga što nije dobio licencu za taj rang takmičenja, ovaj klub predstojećeg vikenda započinje sezonu u drugom po jačini rangu nogometa u našoj zemlji.

Kao što je poznato većina igrača je napustila Mladost, a kada je u pitanju tim od prošle sezone tu je ostalo nekoliko igrača. Anel Dedić predvodit će tim u narednoj sezoni, a osim njega tu su Anes Hrustanović, Faruk Jusić i Safet Čago, koji su bili članovi kluba i prošle sezone.

Svi ostali igrači su došli u ovom ljetnom prelaznom periodu, a to se uglavnom radi o igračima od 18-19 godina koji su željni izazova i afirmacije u klubu koji voli da forsira mlade igrače.

Jučer je klub zvanično i potpisao ugovor s mladim Farukom Piljugom, dojučerašnjim igračem zeničkog Čelika. Ovaj 19-godišnjak igra na poziciji desnog beka i krila, a prošle sezone bio je standardni član ekipe Čelika koja je izborila ulazak u viši rang.

Sigurno da će klubu iz Kaknja biti potrebno još nekolicina iskusnijih igrača, kako se ne bi doveli u situaciju da se moraju boriti za opstanak u ovom rangu takmičenja. Vidjet ćemo hoće li rukovodstvo Mladosti u narednom periodu angažovati još neko pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.