Novi član Veleža

Đani Salčin se vratio u Mostar, igrat će na posudbi

Edmir Škorić

Dvadesetjednogodišnji Đani Salčin ostatak sezone provest će u svom Mostaru.

Salčin se vratio u rodni Mostar i on će u toku dana, dok se sredi papirologija, potpisati za Velež, u koji dolazi na posudbu do kraja ove polusezone iz FK Sarajevo.

Ponikao je u Sarajevu, igrao za omladinske selekcije bordo tima, a od 2019. godine je dio prvog tima.

U aprilu ove godine je operisan zbog povrede koljena, a tada je imao zanimljivu objavu.

"Bordo porodico. Dobio sam mnogo poruka od Vas, kako podrške, tako i pitanja šta se sve izdešavalo i kome je posvećen onaj tekst od prije par dana. U ovom trenutku mogu samo reći da pojedinci oko kluba nikad neće ugasiti moju ljubav prema klubu i zbog toga sam izabrao da šutim o nepravdi koja mi je učinjena od strane pojedinaca", napisao je tada na društvenim mrežama.

On n je u bordo dresu odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je i jedan gol. Debi za tim sa Koševa upisao je 25. maja 2019. godine u utakmici protiv GOŠK-a. Ugovorom za Sarajevo je vezan do juna 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je objavio fotografiju iz Mostara i to ispred natpisa "Forza Velež". Time je samo potvrdio glasine da karijeru nastavlja u redovima Rođenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.