Radovac poslao poruku Isiću nakon teške noći na Grbavici

Rođeni su uvijek zajedno

Radovac poslao poruku Isiću nakon teške noći na Grbavici

E. Škorić

FK Velež je sinoć na Grbavici poražen s 4:1 od Elfsborga u revanš meču trećeg pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su sa puno nade i optimizma dočekali Elfsborg, vjerovali u play-off poslije sjajne igre i onih 1:1 u Borasu sedam dana ranije, no Šveđani su na kraju ipak stigli do pobjede rezultatom 4:1.

Velež je rano primio gol, a kada je stvarao šanse i pokušavao doći do izjednačenja, uslijedio je novi gol... Na kraju je primio još dva, doživio je pomalo neugodan poraz, ali prema statističkim parametrima - Mostarci uopšte nisu nadigrani onako kako to rezultat možda pokazuje.

Svoju lošu noć imao je Tarik Isić, defanzivac koji je pravio kardinalne greške, dvije ključne za dva gola, a zatim je skrivio i penal u nastavku. Definitivno nije bila njegova noć, no sada dobija riječi podrške od svojih saigrača.

"Nažalost danas Tare, sutra možda ja, a prekosutra neko treći. To je fudbal. Glavu gore, svi smo uz tebe, idemo dalje u nove borbe zajedno", napisao je Samir Radovac na Instagramu.

Ako išta Velež krasi onda je taj timski duh i zajedništvo zbog kojeg su i došli na prag play-offa, a to se evo i dan nakon teškog poraza od Elfsborga pokazuje. Isić jeste imao noć koju će teško zaboraviti, ali trener, stručni štab i ostatak igrača učinit će sve da mu pomognu da se što prije digne iz ponora.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U odbranu Isića odmah nakon utakmice stao je i trener Feđa Dudić. Na pitanje novinara da li je nakon niza grešaka mogao i ranije zamijeniti Isića, odgovorio je:

“Mogli smo možda na poluvremenu. On je pogriješio za gol u drugoj minuti, ne možeš ga vaditi u trećoj, a za drugi gol nije kriv. Kasnije je već bilo kasno... Nećemo sada sve svaliti na njega i reći jedini je krivac. Tim smo, imao je loš dan i to je to".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
Hvala Tariku Isiću što je izabrao Velež a ne Zrinjski. Bog mu dao ljepo zdravlje.
8 12
fukaraslana
Dudic vas sahranio cim je bilo 0-1 Isica napolje ali veliki strateg dudic from vlasic ostavi Isica
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi