Dudić: Drago mi je da smo postigli bar jedan gol
Dudić nakon meča u Plavom salonu

Poraz Veleža na prepunoj Grbavici

Dudić: Drago mi je da smo postigli bar jedan gol

S. Mlaćo
Velež je večeras teško poražen od Elfsborga.

Rođeni su revanš na Grbavici dočekali sa mnogo optimizma, rezultat od 1:1 davao je realne šanse za prolaz, no na Grbavici raspodija Šveđana.

Na kraju visoka pobjeda Elfsborga (1:4), a na press konferenciji govorio je šef struke Veleža Feđa Dudić.

“Uvijek je lijepo doći na press konferenciju kada se dobije, a nije kad gubiš, pogotovo na ovaj način. Mislim da je rezultat previsok, ali brutalno smo kažnjeni za svaki pogrešan pas, za svaku izgubljenu loptu. Otvaranje utakmice iz noćne more, a onda zaprijetimo, pa primimo drugi gol. Opet do kraja prvog dijela smo pritiskali, nedostajao je taj gol, ali nismo mogli pogoditi. Rekao sam momcima da nije realan rezultat, mislili smo da možemo do gola i da bude to ravnopravno, no nije tako bilo. Drago mi je da smo postigli bar jedan gol, zaslužili smo zbog ove publike. Bajka je završena, lijepo je bilo. Osvjetlali smo obraz države, grada, hvala svim ljudima koji su nas podržali, a tako je bilo svugdje u Evropi. U Kikačima npr. nas dočeka 100-150 ljudi, vidi se da nas ljudi cijene. Navijačima hvala, fenomenalni su, pamtit ćemo ovo cijeli život. Bodrili su nas na kraju, na poluvremenu, kod 0:4“, ističe Dudić.

Isić je napravio niz grešaka, da li je bilo realno da izađe ranije?

“Mogli smo možda na poluvremenu. On je pogriješio za gol u drugoj minuti, ne možeš ga vaditi u trećoj, a za drugi gol nije kriv. Kasnije je već bilo kasno... Nećemo sada sve svaliti na njega i reći jedini je krivac. Tim smo, imao je loš dan i to je to“.

Oglasi

Kakve pouke će se mogu izvući?

“Moram prespavati, sve se brzo dešavalo. Sve je išlo tako da nemaš kada ni spavati. Slijedi nam Sloboda u nedjelju, probat ćemo se odmoriti do nedjelje. Moramo se u prvenstvo vratiti pobjedama, a onda ćemo iza ponedjeljka imati jednu sedmicu za rad“.

Elfsborg je sve šanse iskoristio.

“Iskustvo igranja stalnih utakmica na ovom nivou se vidjelo. Igraju jaču ligu, brži fudbal, snašli su se bolje...“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osjetio se umor kod igrača.

“Ima umora naravno. Ipak, momci su dali maksimum“, dodao je Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
I nama je drago da je Elfsborg postigao bar 4 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
12 45
Matic
HAHAHAHAHAHAHAHA
11 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi