Sjajna partija Dijamanta

Edin Džeko blistao u Interovom razbijanju Dynama

S. Grebović

U sklopu priprema za novu sezonu fudbaleri Intera i kijevskog Dinama snage su odmjerili u prijateljskom meču, a rezultat je na kraju glasio 3:0.

Iako sa Interom zvanično nije potpisao ugovor, Edin Džeko je počeo ovaj meč, pa su sada sve dileme otklonjene kada je u pitanju njegov novi klub.

Inter je na Brianteo stadionu u Monci bio uvjerljiv protiv Dynama iz Kijeva kojeg je razbio sa 3:0, a Džeko je imao debi kakav se samo poželjeti može.

Sa golom i asistencijom se na najbolji način predstavio navijačima prvaka Italije. 

U 13. minuti fenomenalna akcija igrača Intera, kao iz fudbalskih udžbenika, a nju je na kraju u gol pretvorio Barella. Prethodno je Džeko sjajno odigrao petom za Sensija.

Samo četiri minute kasnije mogao je do svog prvijenca u dresu Intera, ali je njegov udarac otišao preko gola nakon jednog kornera.

Ono što nije uspio tada, uradio je u 34. minuti meča. Dijamant je primio jednu dubinsku loptu nakon pasa Barelle, provukao je ispod golmana Kijevljana i poslao je u praznu mrežu za debi kao iz snova.

U nastavku su mnogi igrači sa klupe dobili priliku, a Džeko je igru napustio na poluvremenu kada ga je zamijenio Pinamonti.

Do kraja trijumf Nerazzurra potvrdio je Sensi koji je postavio konačnih 3:0 u 60. minuti utakmice.

Inter će u prvom kolu Serije A koje počinje narednog vikenda na svom stadionu dočekati Genovu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.