Premijer liga, 5. kolo

Velež i Sarajevo pod imperativom pobjede

E. Škorić

U nedjelju će biti odigrane još dvije utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dva zanimljiva meča na programu su danas. Prvi se igra od 19 sati na Koševu, gdje će snage odmjeriti Sarajevo i Radnik.

Bordo tim je favorit, kao i obično kada igra na svom stadionu, te je jasno da bi sve osim pobjede za domaće bilo pravo razočarenje. Ipak, u taboru Sarajeva itekako moraju da budu oprezni jer su oba poraza u prva četiri kola.

Istini na volju, Radnik kvalitetom možda nije u rangu spomenutih timova, ali sastav iz Bijeljine neće s bijelom zastavom doputovati u glavni grad. Što se tiče Sarajeva, pobjeda je neophodna da se najzad otisne u vrh tabele, a već sada bordo tim zaostaje šest bodova za vodećom ekipom Tuzla Cityja.

Bijeljinci su nakon dva uvodna poraza ostvarili dva remija - protiv Širokog i Veleža, što im daje optimizam pred ovo gostovanje.

Posebno zanimljiv je duel koji se od 21 sat igra na stadionu Rođeni u Mostaru. Velež nakon ispadanja od Elfsborga svim snagama kreće ka proboju u vrh Premijer lige. Ovaj tim je u ranijim mečevima u Evropi pokazao koliko može, a protiv Slobode će učiniti sve da trijumfuje i da se primakne samom vrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež ima najveće ambicije ove sezone u Premijer ligi, ali s druge strane, u goste dolazi Sloboda koja je i dalje neporažena nakon četiri uvodne utakmice. Tuzlaci su s 10 bodova drugi na tabeli i žele da nastave sjajan niz, bez obzira na to što je s druge strane ekipa koja je izbacila AEK i nadigravala se u dva meča s Elfsborgom.

Velež je u Premijer ligi odigrao samo tri meča, pošto tek treba da se odigra zaostali duel sa Zrinjskim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.