Trener Rudara nakon poraza od Željezničara

Milenković: Prvo poluvrijeme smo imali malo više od igre, a u drugom dijelu smo nestali

Endin Čaušević

Fudbaleri Rudara iz Prijedora poraženi su danas na Grbavici od Željezničara sa 2:0.

Željezničar je opravdao ulogu favorita u ovoj utakmici i uspio je da dođe do nova tri boda.

Za ekipu Rudara ovo je bio treći poraz od pet odigranih mečeva, te se klub iz Prijedora nalazi trenutno na osmoj poziciji sa četiri boda.

Nakon utakmice na press konferenciji obratio se trener gostujuće ekipe Nikica Milenković.

"Prvo poluvrijeme smo bili tu i mi i oni, imali smo neke šanse, ali nismo ih iskoristili i tu nema puno da se priča. Zaslužena pobjeda Želje. Kada imaš situaciju kod 0:0 ne kazniš ih i onda te kazne i to je tako. Treba Želji čestitati na pobjedi, a mi treba da se spremimo da budemo još bolji", rekao je Milenković i dodao.

"Stalno imamo teške utakmice, to nisu isprike nego realnost. Sada nas čeka Borac, ali to je tako. Nova prilika za dokazivanje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je zadovoljan igrom svoje ekipe dana?

"Nogomet je igra inteligancije. Prvo poluvrijeme smo imali malo više od igre, a u drugom dijelu smo nestali. Imali smo problema s povredama u drugom dijelu, ali to nije isprika. Nogomet se igra radi golova i kada padne gol sve pada u vodo. Sve ekipe teško daju golove pogotovo kod kuće. Kada dođeš u situaciju da staviš tačku na i treba ti mirnoća pred golom i na tome puno moramo da radimo. Svaki dan krvavo raditi i kada imaš priliku moraš je iskoristiti. Nogomet se igra radi golova", zaključio je trener Rudara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.