Okršaj na Grbavici: Poznati sastavi Željezničara i Rudara

Meč petog kola Premijer lige

Okršaj na Grbavici: Poznati sastavi Željezničara i Rudara

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas igraju na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar ima ulogu favorita u današnjoj utakmici i jasno je da navijači sarajevskog kluba priželjkuju pobjedu protiv ekipe iz Prijedora.

Plavi s Grbavice današnju utakmicu dočekuju nakon poraza u prošlom kolu od Zrinjskog (3:0), dok Rudar u Sarajevo stiže nakon poraza od Sarajeva (0:2).

Nakon četiri odigrana kola oba kluba imaju po četiri osvojena boda i sigurno je da će oba tima danas u meč ući kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Utakmica na Grbavici između Željezničara i Rudara igra se od 18 sati, a treneri oba tima saopštili su početne sastave.

Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Vrhovac, Blažević, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mekić, Zdunić, Juričić.

Rudar: Šćekić, Halilović, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Mandić, Dojčinović, Zekanović, Jakupović, Redžić.

Zanimljivo je da su Željezničar i Rudar igrali prije mjesec dana na Grbavici i da je to bila generalna proba za oba kluba pred početak nove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je pobjedu upisao Željezničar koji je slavio sa 2:1 golovima Juričića i Bekrića, dok je jedini strijelac za ekipu iz Prijedora bio Smajić.

Podsjećamo, glavni sudija večerašnje utakmice je Dražen Marić iz Bijeljine, a njegovi pomoćnici su Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Amel Novalić (Doboj). Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Zna li iko gdje je Stilic,jel još uvijek član Zelje
2 2
Amel23
Ovdje će ja mislim Željo da pobijedi jer je Rudar tek ušao u ligu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi