Superkup

Veliki njemački okršaj za prvi trofej u sezoni: Stigli su i sastavi

Edmir Škorić

Najveći njemački okršaj igra se večeras od 20:30 sati.

Samo nekoliko dana pošto je počela nova sezona Bundeslige, snage će odmjeriti Borussia Dortmund i Bayern. Radi se o utakmici Superkupa Njemačke i eto prilike i za jedne i za druge da stignu do prvog trofeja.

Bavarci su u petak remizirali kod Borussije Moenchengladbach rezultatom 1:1, dok je Borussia na krilima Erlinga Haalanda, koji je dao dva gola i dodao tri asistencije, savladla Eintracht iz Frankfurta s 5:2.

Bayern nije impresionirao tokom pripremnog perioda i u prvom kolu, ali će Bavarci svejedno biti favoriti u duelu s Milionerima, a Nagelsmann bi se mogao ozbiljno zabrinuti ako i večeras ne dođe do pobjede.

Bayernu u prilog ide to što Borussiji nedostaje dosta igrača, ali mu zato u prilog ne ide nevjerovatna forma Haalanda, pošto je Norvežanin u dva zvanična meča ove sezone postigao pet golova.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern: Neuer, Upamecano, Sule, Kimmich, Gnabry, Goretzka, Lewandowski, Davies, Muller, Stanišić.

Borussia: Kobel, Reyna, Dahoud, Haaland, Reus, Schulz,Akanji, Moukoko, Bellingham, Witsel, Passlack.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.