E to se zove kapiten: Reus zatražio od trenera promjenu formacije u toku meča i pogodio je

Pomogao Borussiji da slomi Eintracht

E to se zove kapiten: Reus zatražio od trenera promjenu formacije u toku meča i pogodio je

E. Škorić

Borussia je jučer na startu nove bundesligaške sezone deklasirala ekipu Eintracht Frankfurta s 5:2.

Meč je u potpunosti obilježila "norveška zvijer". Supertalentovani Erling Haaland je postigao dva gola uz tri asistencije i najzaslužniji je što je Borussia i bez Jadona Sancha (prešao u Manchester United op.a) uvjerljivo krenuo ka novoj sezoni.

Uostalom, nekoliko dana ranije, u prvoj zvaničnoj utakmici Borussije u novoj sezoni, Haaland je postigao tri gola u Kupu Njemačke. Dakle, zvijer.

On će biti predvodnik Borussije u sezoni pred nama, ali ima naravno i sjajan tim oko sebe, pa i kapitena Marca Reusa, koji je jučer jednim potezom možda i preusmjerio utakmicu u pravi smjer.

Naime, kako pišu mediji u Njemačkoj, a što je potvrdio kasnije i sam trener Milionera, iskusni Nijemac je tražio usred meča da se mijenja formacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Reus mi je u jednom trenutku došao i rekao da igramo 4-2-3-1 jer Frankfurt igra drugačije s 4-1-4-1. Rekao sam 'OK', ako kapiten to osjeti na terenu, onda ćemo to i napraviti i sviđa mi se. Pogodili smo s tom promjenom, a Marco je pokazao veliku odgovornost kao predvodnik ekipe", ispričao je trener Borussije Marco Rose.

Borussiji sada slijedi gostovanje kod Freiburga, a u trećem kolu ugostit će Hoffenheim. Ostaje da se vidi može li ovaj talentovani tim najzad srušiti Bayern i osvojiti titulu u Njemačkoj?

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Oni su milijarderi a ne milioneri
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi