Banjalučani reagovali ekspresno

Nemanja Miljanović će biti novi trener Borca

S. Grebović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je Zoran Milinković razriješen pozicije šefa struke banjalučkog Borca, uprava ovog kluba imenovala je novog trenera.

Riječ je o Nemanji Miljanoviću koji će vrlo brzo biti proglašen za novog trenera aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. On će na klupi naslijediti Zorana Milinkovića koji je za vrlo kratko vrijeme zaradio otkaz na klupi Borca.

Posla su ga u timu iz Platonove koštala dva ligaška poraza od Posušja (1:0) u prošlom i od Zrinjskog u ovom kolu (1:5).

Ovaj 50-godišnji stručnjak u prošloj sezoni vodio je ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja je izbačena u niži rang, ali je Miljanović vrlo brzo našao novi posao.

Borac je početkom jula odlučio da ga angažuje u radu svoje omladinsku školu, ali je veoma brzo prekomandovan za glavnog trenera ove ekipe. Miljanović će zvanično biti predstavljen sutra na press konferenciji.

U trenerskoj karijeri je predvodio nekoliko švedskih klubova. Počeo je u juniorima Syrianske, gdje je potom kratak period radio i kao trener prvog tima.

Radio je potom kao asistent u Elfsborgu, zatim je imao ulogu privremenog trenera prvog tima, a u Mladost je došao nakon dvogodišnjeg boravka u ekipi Eskilstune.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U igračkoj karijeri Miljanović je nastupao za Elfsborg, te za španske klubove Hercules i Salamancu.

Priliku za svoj debi na klupi Banjalučana imat će već narednog vikenda na gostovanju u Prijedoru kod ekipe Rudara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.