Borac u problemima uoči duela sa Zrinjskim

Ćorić van stroja

Borac u problemima uoči duela sa Zrinjskim

Adnan Beganović

Derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će u Banjoj Luci odigrati aktuelni prvak Borac i Zrinjski.

Aktuelni prvak naše zemlje je u rezultatskoj krizi, a čini se da im u najgorem momentu dolazi ekipa koja je na otvaranju prvenstva pokazala svoju snagu.

Zrinjski je u tri odigrana meča osvojio sedam bodova, pogodak nisu primili, a slavili su protiv Sarajeva i Željezničara, dok su remizirali sa Širokim Brijegom.

Ipak, trener Borca Zoran Milinković smatra da Plemići nisu favoriti u Banjoj Luci.

"Radi se o derbiju, no zaista ne mislim da je Zrinjski favorit. Igra Zrinjski u dobroj formi, no očekujem od svojih izabranika jednu ličnu reakciju. Moramo dati svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo nakon utakmice. Imamo se pravo nadati pobjedi i želimo je svim srcem", izjavio je Milinković na današnjoj press konferenciji.

Srbijanski stručnjak na klupi Borca cijeni protivnika i o njemu je govorio sa mnogo poštovanja.

"Mogli smo vidjeti protiv Željezničara da igraju jako dobro. Težak protivnik i težak meč, mogu reći jedna od najtežih utakmica u ovom trenutku. Ipak, igramo pred našom publikom, momci su odlično radili tako da vjerujem da ćemo izgledati mnogo bolje nego na posljednjem meču. Ponavljam, moramo dati maksimum", istakao je Milinković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim loše forme Borcu na ruku ne ide ni zdravstveni bilten.

"Ćorić je van stroja zbog povrede zadnje lože zadobijene u Posušju. Begić je tek danas ušao u trening, osjeća posljedice tog meča i vidjet ćemo da li će biti spreman za 90 minuta. Milojević ima crveni karton, Jovanović odnedavno trenira, a Uzelac je na nekih 80 posto spremnosti. Ima problema i sa te strane, ali moramo biti fokusirani na igru i dati svoj maksimum kako bismo napravili što više u ovom duelu", zaključio je trener Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Bit će gusto bit će 0 2
5 1
block123
Kakav derbi SNSD vs HDZ . Mile vs Dragan , ko će bolje podmazat sudiju bosnju
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi