Tuzlanski timovi na vrhu tabele

Pita se i Jakirović: Može li Musemić nadmašiti Žižovića u pisanju historije?

Admin Čaušević

Aktuelna sezona Premijer lige je šesta u nizu u kojoj se u najjačem rangu bh. fudbala takmiči 12 klubova.

Nakon pet nepunih kola na vodeće dvije pozicije su pomalo i iznenađujuće tuzlanski gradski rivali, Sloboda i Tuzla City. Crveno-crni u odnosu na Plave imaju utakmicu i bod više.

Pobjedom nad Veležom s 0:2 Sloboda predvođena Mladenom Žižovićem je stigla do 13 boda i niti jedan tim u ligi sa 12 klubova nakon uvodnih pet mečeva nije uspio skupiti toliko bodova.

Sloboda je do sada pobijedila Radnik, Leotar, Rudar Prijedor i Velež, dok je odigrala bez pobjednika protiv Širokog Brijega.

Primjera radi Zrinjski i Željezničar su nakon pet prvih kola imali po 12 bodova u sezoni 2017/2018. Plavi s Grbavice su i prošle sezone poslije pet mečeva imali 12 bodova.

Priliku da nadmaši Slobodin učinak nakon pet odigranih utakmica i ostvari maksimalan učinak imat će Tuzla City koji je u dosadašnja četiri meča upisao isto toliko pobjeda.

Mlađi tuzlanski premijerligaš je do sada savladao Sarajevo, Željezničar, Leotar i Posušje, dok je susret protiv Borca odgođen zbog evropskih obaveza Banjalučana.

Ekipa Husrefa Musemića neće imati nimalo lak zadatak jer će u svom petom meču gostovati fantastičnom Zrinjskom koji igra zaista sjajno.

Plemići su remizirali sa Širokim Brijegom, pobijedili su Sarajevo, Željezničar i Borac te se eventualnom pobjedom imaju priliku izjednačiti sa Slobodom po bodovom učinku nakon pet odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, i izabranici Sergeja Jakirovića imaju susret manje. U pitanju je još jedan derbi i to gradski protiv Veleža koji je također prolongiran za novi termin.

Utakmica Zrinjski - Tuzla City se definitivno može okarakterisati kao derbi dosadašnjeg dijela sezone. Na rasporedu je u subotu od 21 sat. Nema sumnje da će na tribinama stadiona Pod Bijelim brijegom biti nekoliko hiljada gledatelja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.