Jakirović: Zadnji put smo ovdje pobijedili 2009. godine, a to su mi tek sada rekli

Trener Zrinjskog nakon pobjede protiv Borca

Jakirović: Zadnji put smo ovdje pobijedili 2009. godine, a to su mi tek sada rekli

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras su u gostima pobijedili Borac sa 5:1 u derbiju petog kola Premijer lige.

Plemići su odigrali odličnu utakmicu večeras u Banjaluci i uspjeli su da dođu do ubjedljive pobjede protiv aktuelnog prvaka BiH.

Borac je na svom terenu duživio pravi debakl i još uvijek su bez pobjede u novoj sezoni Premijer lige.

U Zrinjskom mogu biti zadovoljni odličnom igrom večeras, te je za Plemiće ovo treća pobjeda za mostarski klub ove sezone.

Nakon utakmice izjavu za Arena Sport dao je trener gostujućeg tima Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadnji tu smo pobijedili 2009. godine, tako su mi rekli i nisam ni znao za to do ove izjave. Kontrolisali smo meč od samog početka, očekivao sam prvih 10-15 minuta od Borca da će krenuti agresivnije i da nam što prije daju gol, ali nisu. Imali smo kontrolu na terenu, poveli smo 3:0 i jedino što me ljuti je gol što smo primili u 45+ jer može se desiti da bude okidač za protivnički tim, ali nije uspjeli smo iskontrolisati i zasluženo pobijediti", rekao je Jakirović i nastavio.

"Svi koji mene poznaju znaju da nema euforije. Nema ni depresije kada se izgubi jer je ovo sport i svaki dan se trudimo da smo bolji. Imamo mlade igrače i vodili smo računa o U21 pravilu, ali ne zato da oni igraju tu reda radi nego da mogu pratiti zahtjeve koje imamo. To su mladi momci, imamo četiri mlada reprezentativca i vrijeme je pred njima. Nema euforije jer mi nismo ništa napravili samo me zanima kontinuitet i nadam se da ćemo ovako nastaviti".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Mitoman koji je uništio Maribor , slijedi hladjenje uskoro
2 9
lalinjo
Nije Real,ali za više od pola PL bolji za duplo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi