Dueli u Tuzli i Mostaru

Dva derbija u Premijer ligi BiH

M. Šljivak

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine danas nam donosi dva derbija.

Od 19 sati na Tušnju Sloboda će ugostiti Sarajevo, a dva sata kasnije u Mostaru igraju Zrinjski i Tuzla City.

Sloboda je fenomenalno krenula u novu sezonu. Ekipa Mladena Žižovića vodeći je tim nakon pet odigranih kola sa 13 bodova, a danas će Tuzlaci imati vjerovatno i najveći izazov od početka sezone.

Na Tušanj dolazi Sarajevo koje je u pet mečeve ostvarilo tri pobjede uz dva domaća poraza, ali sa dva vezana trijumfa i očigledno uhvaćenom formom.

Trener tuzlanskog tima Mladen Žižović je pred današnji meč rekao:

"Imaju maksimalan učinak u gostima od šest bodova. Moramo posebnu pažnju posvetiti na njihov udarni trio - Bodul, Bagarić i Kobiljar, koji su donijeli neku novu energiju. Ako zaustavimo njih, uradili smo veći dio posla", rekao je trener Slobode Mladen Žižović na press konferenciji, dodavši:

"Mi smo kompletni, smireni, ne želimo nikakvu euforiju. Radimo u miru i tišini i nadam se da će publika sutra to prepoznati jer ćemo dati svoj maksimum i nadamo se pobjedi, što da ne. Pozivam navijače da nas podrže jer to ovi momci zaslužuju".

Sloboda će u ovom susretu debitovati i sa novim dresovima, a favorit po kvotama u Mozzartu je Bordo tim.

Od 21 sat u Mostaru se igra vjerovatno i derbi kola u kojem igraju ove sezone fenomenalne ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja.

Oba tima su bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone. Tuzla ima maksimalan učinak od četiri pobjede, dok Plemići imaju tri pobjede i remi.

Domaći sastav u meč ulazi kao blagi favorit, a utakmicu je najavio trener Sergej Jakirović.

"Tuzla City četiri utakmice i četiri pobjede. Pravi onaj istinski derbi po ulasku u prvenstvo, po trenutnoj formi, učinkovitosti i svemu. Mi isto jedna čekamo sutrašnju utakmicu da vidimo gdje smo i šta smo u odnosu na njih. Imaju puno dobrih stvari, da ne napominjem da je Musemić stvorio odličnu ekipu s dosta kvalitetnih individualaca koji mogu riješiti meč u svakom momentu tako da očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu. Ali, očekujem i od nas da nastavimo ovaj kontinuitet dobrih igara i vidjet ćemo šta će nam do donijeti", rekao je Jakirović i dodao je:

Potvrdio je da je dobra atmosfera u njegovom timu nakon prethodnih mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka pobjeda ti 'bilda' samopouzdanje pogotovo nakon ovih pobjeda u derbijima. Pogotovo nakon pobjede u Banjaluci gdje nisi od 2009. tamo pobijedio. Ispalo je da je to bila lagana utakmica, ali nije tako. Igrači su dali sve od sebe i ispunili ono što se traži. Jedino mi je žao što smo primili taj gol. Sigurno je da želimo nastaviti u ovom smjeru".

Kladite se na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine u kladionici Mozzart. Svoje prognoze današnjih mečeva OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.