Žižovića najviše brine trio Sarajeva: Ako uspijemo da ih zaustavimo...

"Unijeli su novu energiju"

Žižovića najviše brine trio Sarajeva: Ako uspijemo da ih zaustavimo...

E. Škorić

Sloboda će u šestom kolu Premijer lige BiH sutra ugostiti ekipu Sarajeva.

Trener Tuzlaka Mladen Žižović želi da njegov tim nastavi sa dobrim igrama (četiri pobjede i remi u prvih pet kola), ali svjestan je izazova pred kojim se nalaze s obzirom da im u goste dolazi ekipa Sarajeva.

"Imaju maksimalan učinak u gostima od šest bodova. Moramo posebnu pažnju posvetiit na njihov udarni trio: Bodul, Bagarić i Kobiljar, koji su donijeli neku novu energiju. Ako zaustavimo njih, uradili smo veći dio posla", rekao je trener Slobode Mladen Žižović danas na press konferenciji, dodavši:

"Mi smo kompletni, smireni, ne želimo nikakvu euforiju. Radimo u miru i tišini i nadam se da će publika sutra to prepoznati jer ćemo dati svoj maksimum i nadamo se pobjedi, što da ne. Pozivam navijače da nas podrže jer to ovi momci zaslužuje".

Josip Balić, prvotimac Slobode, također se obratio novinarima sa dosta optimizma, uvjeren da on i saigrači mogu da ostanu neporaženi i nakon ovog kola.

"Šef je rekao većinu stvari što se tiče utakmice. Vratio bih se samo na utakmicu protiv Veleža gdje smo odigrali dobro, bili smo kompaktni i borbeni i to nam je dalo na samopouzdanju pred težak raspored. Možda Sarajevo nije kao prošlih godina, ali to je uvijek opasna ekipa. Jučer smo malo analizirali Sarajevo, tako da, vidjet ćemo koje su im lošije i bolje strane. Što se atmosfere tiče, ona je naravno odlična, svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da pokušamo da nastavimo ovaj sjajan niz", kazao je Balić.

Susret između starih sportskih rivala igra se na Tušnju sutra od 19 sati. Sloboda je trenutno lider s 13 bodova, dok je Sarajevo četvrto na tabeli sa devet bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada govorimo o međusobnim duelima ova dva tima, na Tušnju je Sarajevo znalo ostvarivati važne pobjede. Posljednja utakmica ovih timova u Tuzli odigrana je u septembru prošle godine u okviru osmog kola prošle sezone i tada je Sarajevo slavilo s 3:2. Strijelci su bili Fanimo (2) i Ahmetović koji su i danas članovi kluba. 

S druge strane pogađali su Emir Jusić i Dženis Beganović, koji će i sutra biti prijetnja golu bordo tima. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
samo udri ne respektuj nikog,i kad povedes sa 2:0 nemoj posustajat ,nego ubi ko vola u kupusu,i oni bi nas.
4 10
Adnan tz
Ako mislimo igrati europu ovakve utakmice se moraju dobivati.nema Sarajevo nista bolju ekipu ,jos ne nisu ustima i neprijed Sloboda
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije