Vruće je bilo poslije gola Plemića

Gospodski maniri Jakirovića: Izvinjavam se gostima, kolega je neprimjereno reagovao

Samir Mlaćo
Derbi 6. kola Premijer lige sinoć je ispunio očekivanja u Mostaru.

Zrinjski i Tuzla City su podijelili bodove, bilo je 1:1. Gosti su vodili do pred sami kraj, da bi Plemići ipak stigli do boda.

Igralo se duže od 100 minuta, a nakon gola domaćeg tima, nastao je haos pored klupa. Provokacije nisu izostale, pa je bilo dosta 'vruće'.

Posla je bilo i za redare. Šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović govorio je o incidentu i pokazao gospodske manire. Jakirović je uputio izvinjenje gostima iz Tuzle.

Crveni karton je tada dobio Jakirovićev pomoćnik Marko Salatović, ali i trener u stručnom štabu Tuzlaka Selver Ahmetović.

“Bilo je tenzija, izvinjavam se Tuzli City. Moj kolega je vjerovatno neprimjereno reagovao, ali to je sve u afektu, u želji za bodovima. Ja i Husref smo sve smirivali, ali to je nogometni folklor, dešava se i na najvišoj razini. Nemamo nikakve zle krvi, ide se dalje“, kazao je Jakirović.

Musemić prokomentarisao tenzije

"Igrale su dvije ekipe koje su imale maksimalan broj bodova i očigledno igraju dobro. Istinski derbi. Možda je ovo i realan rezultat, žao mi je što je na kraju došlo do ovih tenzija, mi smo došli da igramo fudbal", rekao je Musemić, nastavivši:

"Evidentno je da smo u drugom poluvremenu pali. Pokušali smo sa izmjenama, neki su odgovorili, neki nisu. Na kraju realan rezultat. Ovo su dvije ekipe koje su u najboljoj formi i trebao je da bude jedan pravi fudbalski spektakl".

"Generalno možemo da budemo zadovoljni. Ne možemo na kraju da budemo nezadovoljni s ovim rezultatom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da je u samoj završnici došlo do verbalnog obračuna između dvije klupe, a Musemića je domaća publika vrijeđala, na šta je on odgovorio ironičnim aplauzima.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.