Riješena "misterija"

Zbog čega je Dudić izveo iz igre mladog Džankovića u 25. minuti?

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža igraju trenutno u gostima protiv Širokog Brijega meč 6. kola Premijer lige.

Nakon prvog poluvremena Rođeni vode na Pecari sa 1:0, a jedini pogodak u dosadašnjem dijelu utakmice postigao je Denis Zvonić u 35. minuti.

Deset minuta prije toga u centru pažnje našao se trener mostarskog kluba Feđa Dudić koji je odlučio da napravi prvu izmjenu.

Iz igre je izašao mladi 19-godišnji Arman Džanković, a umjesto njega na teren je ušao Brandao.

Mnogima nije bilo baš jasno zašto je Dudić izveo Džankovića tako rano i izgledalo je da je i mladi igrač Veleža iznenađen zbog toga.

Međutim, to nije bio slučaj jer je nakon prvog dijela riješena "misterija". Džanković je imao problema s povredom desnog kuka jer je dobio nezgodan udarac, a Dudić nije želio ništa da rizikuje i izveo ga je s terena.

Da je Džanković imao problema s povredom zabilježio je i naš fotoreporter nakon završetka prvog poluvremena na Pecari. Mladi igrač izašao je s terena s ledom na desnom kuku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.