Borac, Željezničar i Velež traže gostujuće bodove

Ko će se radovati danas?

Borac, Željezničar i Velež traže gostujuće bodove

Samir Mlaćo
Danas se igraju tri susreta 6.kola Premijer lige, dok u srijedu kolo zatvaraju Leotar i Posušje.

Današnji program počinje od 17 sati kada će Rudar ugostiti Borac. Banjalučani dolaze sa novim trenerom Nemanjom Miljanovićem i jasno je da će tražiti prvu pobjedu ove sezone.

“Poštujem ekipu Rudara, koja se u prethodnim susretima pokazala kao veoma čvrsta, ali je jasno da je kvalitet na našoj strani. Na ovih nekoliko treninga pod mojim vođstvom ekipa je stvarno dobro radila i vjerujem da će se to vidjeti u Prijedoru. Naša želja je da se što prije vratimo na normalan kolosijek i još jednom ponavljam da su za to najbolji lijek dobar rad i pobjede. Igrači su svjesni da nam odgovara samo pobjeda i tako ćemo se i postaviti“, rekao je Miljanović.

Dva sata kasnije zanimljivo će biti u Bijeljini. Radnik dočekuje Željezničar koji se nada novim bodovima, dok domaći žele do prve pobjede.

"Očekuje nas nastavak teškog rasporeda, u šest kola igramo sa pet velikih klubova. U goste nam dolazi jedan od velikana bh. fudbala. Iako to nije onaj Željezničar od prije godinu-dvije, i dalje je to jedna jako dobra ekipa", rekao je Jagodić u najavi meča, dodavši:

"Međutim, mislim da ćemo u nedjelju prekinuti našu lošu seriju jer Radnik jako dugo nije upisao pobjedu. Naš položaj na tabeli nije ogledalo naše igre. Imamo taj veliki problem sa realizacijom i na tome u posljednje vrijeme jako mnogo radimo. Postigli smo potrebni nivo fizičke spreme u šta smo se mogli uvjeriti u drugom poluvremenu protiv Sarajeva, samo nam nedostaje više odlučnosti u fazi napada. Željezničar je od 2005. godine samo tri puta poražen u Bijeljini, od toga dva puta u posljednje tri utakmice na Gradskom stadionu".

Oglasi

Trener Željezničara Tomislav Ivković u današnjem meču na raspolaganju neće imati kartoniranog Nedima Mekića, dok od ranije nema Ermina Zeca i Semira Štilića.

"Protivnik koji nema previše bodova, ali je pokazao u nekim utakmicama da su vrlo nezgodni. Moramo utakmicu shvatiti kao da nam je zadnja u životu", rekao je Ivković i nastavio je:

"Moramo se ponašati i razmišljati kao naši navijači. To znači da naša ljubav, htijenje i volja za pobjedom bude na nivou navijača. Na taj način svi mi u klubu možemo nešto postići. Ne živi se od jedne pobjede već od kontinuiteta".

Na Pecari se završava današnji program. Široki Brijeg dočekuje Velež koji se igranjem u Evropi dosta potrošio te na svom kontu ima samo četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći žele obradovati svoje navijače, a Velež osvajanjem bodova izaći iz blage rezultatske krize.

Hercegovački derbi igra se od 21:00.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kapak
Sta kaze @matic kako ce mu zeljo proci. Mislim da ce dobiti, a i u zelji bi voljeli da ne navija on i mackintosh za njega. Maticu ****mo ti seku, raja iz vrapcica
8 0
Amel23
Radnik 0:3 Željo, Široki 0:1 Velež, Borac0:0 Rudar.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti