Favoriti opravdali tu ulogu

Odigrani susreti prvog kola Kupa Federacije BiH

Samir Mlaćo
Danas su odigrani susreti prvog kola Kupa Federacije BiH.

Stupčanica je prošla dalje s obzirom da je Dinamo iz Donje Mahale istupio iz takmičenja, a prolaz dalje nakon 90 minuta, negdje tek nakon penala obezbijedili su: FK Mladost Kikači, NK Svatovac, NK Fortuna, FK Klis, FK Rudar Han Bila, HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje i HNK Čapljina.

Mladost iz Kikača je nadigrala Igman na Ilidži 3:0. Dvostruki strijelac za goste bio je Darko Mitrović, a autogol je postigao Mustafa Čano.

Svatovac je slavio protiv Famosa golovima Adela Demirovića i Admira Čorhodžića (0:2), dok su Fortuna i Dizdaruša remizirali. Bilo je 2:2, a domaći su slavili 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Klis je opravdao ulogu favorita protiv Fojnice. Bilo je 4:0 u Fojnici. Strijelci za tim Nedima Kudre bili su dva puta Aid Kudra, te po jednom Bern Šimunović i Amel Bajrić.

Šest pogodaka vidjeli smo u duelu Rudara iz Han Bile i NK Kolina (4:2).

Za Rudar su pogađali Emir Torlak, Zinedin Kadrić, Vedad Adilović i Mujo Gabela (ag.) , a za goste Armin Pljevljak i Nedžmin Aljukić.

Isti rezultat viđen je u Gornjem Vakufu Uskoplju. Sloga je nadigrala Brekovicu 4:2. Armin Abazović je bjio junak domaćih sa dva gola, a po jedan su dodali Sefir Gvozden i Armin Agić.

Za goste su u posljednjim minutama pogađali Edvin Bosnić i Seldin Majetić.

Hercegovački derbi odigran je u Čapljini. Čapljina i Grude su remizirali, bilo je 2:2, da bi nakon jedanesteraca domaći slavili 4:3.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Marsel Mace i Luka Ćorić su pogađali za Čapljinu, a dvostruki strijelac za goste bio je Stjepan Mikulić.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.