Dešava se...

Novo pojačanje Burnleya se obrukalo na predstavljanju

S. Grebović
Teme:

Ekipa Burnleya posljednjih sata prelaznog roka dovela je novog igrača u svoje redove.

Riječ je o 24-godišnjem Maxwellu Cornetu koji igra na poziciji lijevog beka, koji je u dosadašnjoj karijeri bio poprilično efikasan s obzirom na poziciju na koju igra.

Nastupajući za Lyon postigao je 31 pogodak.

Reprezentativac Obale Slonovače je prethodnih šest godina igrao u Francuskoj, a Burnley je za njegove usluge morao izdvojiti 15 miliona eura, ako je vjerovati otočkim medijima.

"Uzbuđen sam što se pridružujem Burnleyu u Premier ligi i što ću igrati sa i protiv najboljih igrača svijeta", rekao je kratko i jasno ovaj lijevi bek za klupski sajt.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cornet je jučer zvanično predstavljen u svom novom klubu, a mnoge je nasmijao prilikom zvaničnog fotografisanja kada je umjesto uobičajenog pokazivanja na grb kluba on pokazao na Umbro, marku koja oblači tim sa Turf Moora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.