"Jednom braća, zauvijek braća"

Poruka Handžića Sušiću: Nek se neki zapitaju za svoje postupke

Edmir Škorić

Nekadašnji bh. reprezentativac Tino Sven Sušić je prije pet dana postao slobodan nakon što je sporazumno raskinut ugovor između njega i FK Sarajevo.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak na Koševo je stigao u februaru prošle godine kao slobodan igrač, a u Bordo dresu upisao je 32 nastupa u kojima je postigao dva pogotka i ostvario dvije asistencije.

U Premijer ligu je stigao kao veliko pojačanje i zvučno ime, no na Koševu stvari nisu išle onako kako su planirali i on i sam klub, pa je došlo vrijeme za rastanak.

U bogatoj karijeri nosio je dresove Standard Liegea, Hajduka, Genka, Mac. Tel Aviva, Antwerpa, Venla i Hartberga.

Njemu je zanimljivu poruku putem društvenih mreža uputio još jedan bivši igrač Sarajeva, Haris Handžić. Njih dvojica dijelili su svlačionicu i čini se da su ostali u dobrim odnosima.

"Nikad nisam volio da se posebn o govorim pišem o ljudima itd., ali jedino mogu reći da mi je drago što sam te upoznao i što si moj brat zauvijek. Nek se mnogi zapitaju za svoje postupke. Jednom brat zauvijek brat!!! Sretno brate moj i drago mi je što smo dijelili dobre i loše trenutke u mom FK Sarajevu! Sarjevo će biti a sve ostalo će proći", poručio je Handžić.

Ubrzo je dobio odgovor od Sušića, koji je podijelio objavu na Instagramu uz komentar: "Brate moj obostrano je".

Handžić se u bordo klub vratio na ljeto 2018. godine, ali na kraju sezone odlučio je da napusti klub s Koševa nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 31-godišnji napadač odlučio je ponovo da se okuša u inostranstvu i to u dalekom Libanu.

Naime, Handžić je potpisao ugovor s tamošnjim Al Ahedom, a libanonski klub ozvaničio je njegov dolazak putem Instagrama.

Al Ahed je u prošloj sezoni završio na petoj poziciji na tabeli i imali su deset bodova manje od prvoplasiranog Al Ansara.

Handžiću je ovo novi odlazak van granica naše zemlje, a prvi put otišao je početkom 2009. godine kada je iz Sarajeva prešao u Lech.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored toga ovaj napadač u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Velež, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac, Ufu, Rijeku, Debrecen i Zrinjski.

Handžić je u prošloj sezoni u svim takmičenjima u dresu Sarajeva odigrao 39 utakmica, te je postigao sedam golova i upisao šest asistencija. Sezonu je završio titulom pobjednika Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.