Na kraju otišao u United

Jorge Mendes ponudio Ronalda Barceloni, a zna se zašto je to Laporta odbio

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je nakon tri godine odlučio da napusti Juventus i vrati se u Manchester United.

Portugalac je iznenadio čelnike Juventusa kada je u samom finišu prelaznog roka odlučio da zatraži odlazak iako se činilo da će ostati do kraja ugovora u klubu iz Torina.

Međutim, Ronaldo se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da napusti Juventus. Portugalac je bio na korak od odlaska u Manchester City, ali na kraju je odlučio da se vrati u United.

Očekuje se da će Ronaldo za Crvene đavole zaigrati odmah nakon reprezentativne pauze, a trenutno se nalazi u Lisabonu na okupljanju reprezentacije Portugala.

No, večeras su se pojavile nove informacije koje su iznenadile mnoge, a to je da je Ronaldo ponuđen Barceloni ovog ljeta.

Catalunya Radio je večeras objavio da je Jorge Mendes ponudio Barceloni mogućnost da dovede Ronalda ovog ljeta i da on bude zamjena za Lionela Messija, ali je to Joan Laporta odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta nije uopšte ni razmišljao mnogo o tome jer je jasno bilo da ne može Ronaldu ponuditi ni približan ugovor koji on očekuje zbog finansijskih problema u kojem se nalazi katalonski klub.

Na kraju je Ronaldo odlučio da se vrati u Manchester United što je možda i najbolja odluka koju je mogao donijeti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.