Foto - EPA

Emerson Royal potpisao za Tottenham

Otišao iz Barcelone nakon 29 dana, a Laporta ga dočekao riječima: Nadam se da će dugo biti ovdje

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odlučila je pred kraj prelaznog roka prodati brazilskog defanzivca Emersona Royala.

Ovaj 22-godišnji desni bek postao je novi član Tottenhama, koji je za njegove usluge izdvojio 30 miliona eura.

Interesantno je svakako da je Emerson u Barceloni proveo samo 29 dana. Stigao je iz Betisa ovog ljeta u transferu vrijednom devet miliona eura i niko se nije nadao da će odmah otići.

"Uvjeren sam da će ostvariti dosta uspjeha u klubu i da će ostati ovdje dosta dugo", rekao je predsjednik Barcelone Joan Laporta na predstavljanju Emersona.

Na kraju je Brazilac odigrao samo tri utakmice. Klub ga je odlučio prodati i ovom odlukom su iznenadili brojne ljubitelje fudbala.

Emerson je član Barcelone bio od 2019. godine. Katalonski klub ga je prepustio Betisu sa kojim je imao suvlasnički ugovor, a ovog ljeta su ga odlučili angažovati u svoje redove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatno niko nije očekivao da će njegov boravak na Camp Nou tako kratko trajati, ali Emerson je već u Londonu i uskoro će debitovati za Spurse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.