Odigrao svih 90 minuta nakon dugo vremena

Pjanić otvorio dušu nakon Francuske: Nema predaje, borit ću se, vjerujem u sebe!

Samir Mlaćo
Teške dane u karijeri proživljava Miralem Pjanić. Barcelona ga nema u ozbiljnim planovima, no Mire je večeras odigrao sjajan meč za Zmajeve.

Pokazao je koliko znači kada je tu i definitivno zaslužio pohvale. Govorio je nakon meča u Francuskoj.

“Razmišljali smo da uđemo na teren i uzmemo tri boda, kao i svaku utakmicu. Kasnije se vidi da li imaš mogućnost da to uradiš. Odradili smo dobar posao, odigrali vrlo dobro taktički i imali svoje šanse. Zaslužili smo bod protiv bivšeg svjetskog prvaka i ovako treba nastaviti. Sada nas čeka Kazahstan i obavezno moramo uzeti tri boda“, kazao je Miralem Pjanić.

Nije dugo igrao 90 minuta.

“Bilo mi je drago biti tu, igrati svih 90 minuta. Znam u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina. Uvijek sam se borio u klubovima gdje sam igrao, tako je bilo u Metzu, Lyonu, a sada je neki možda teži period. Vjerujem u svoje kvalitete i vjerujem da svugdje mogu igrati. Nema predaje, ponašam se profesionalno i za mene je sve ovo san. Sanjao sam da ovo radim u svom životu“, kazao je popularni Mire o svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Borbenost moramo ponoviti u Zenici.

“Trebamo ozbiljno shvatiti protivnike, a danas smo se prilagodili bivšem svjetskom prvaku. Možda smo mogli i više, ali moramo biti zadovoljni. Dolazi nam Kazahstan, mi trebamo pokazati da želimo tri boda i to raditi od prve minute“, dodao je Pjanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.