Foto: FK Sarajevo

Prijateljski meč

Sarajevo povelo, pa izgubilo od Novog Pazara na Koševu

Edmir Škorić

FK Sarajevo i FK Novi Pazar odigrali su prijateljski meč danas na Koševu, a gosti su nakon preokreta trijumfovali rezultatom 3:2.

Utakmica je bila zatvorenog tipa, a u istoj je trener Sarajeva Goran Sablić uigravao svoj tim za nastavak sezone i duel s Veležom koji je na programu narednog vikenda.

Igrali su i "stranci" koji bi trebali da budu registrovani do utakmice s Veležom, ali Sablić u konačnici ne može da bude zadovoljan, barem ne rezultatom.

Golom iskusnog Mersudina Ahmetovića (asistencija Cmiljanića op.a) Sarajevo je povelo na početku meča, ali tim koji se takmiči u Superligi Srbije napravio je veliki preokret do kraja.

Tamirlan Dzhamalutdinov, bivši igrač zeničkog Čelika, postiže gol za 1:1 do kraja prvog dijela, a Lika Ratković u 55. minuti donosi preokret gostima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dzhamalutdinov je sjajan meč kompletirao još jednim golom u 65. minuti, a golom Dala Varešanovića iz penala bordo tim dolazi do drugog gola, pa je završilo 3:2.

Sarajevo je meč počelo u sastavu: Kanurić, Lazić, Dupovac, Kurdić, Pidro, Šabanović, Ševelj, Oremuš, Velkoski, Cmiljanić, Ahmetović

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.