Novi Pazar potvrdio prijateljski meč u subotu u Sarajevu

Provjera koja će doći dobro za oba tima

Novi Pazar potvrdio prijateljski meč u subotu u Sarajevu

S. Mlaćo

Reprezentativnu pauzu mnogi klubovi će iskoristiti za odigravanje prijateljskih mečeva.

Tako će na stadionu Asim Ferhatović Hase u subotu od 17 sati snage odmjeriti FK Sarajevo i FK Novi Pazar, član Super lige Srbije.

Potvrdili su to i putem zvanične stranice iz FK Novi Pazar.

"Fudbaleri Novog Pazara iskoristiće pauzu u prvenstvu, zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da odigraju kontrolnu utakmicu protiv FK Sarajevo u Sarajevu.
Duel na stadionu "Koševo" zakazan je za subotu u 17h i bez obzira što je u pitanju prijateljski meč očekuje se ozbiljna provera za plave.
FK Sarajevo stalni je član Premier lige Bosne i Hercegovine od njenog osnivanja. Šampion bivše Jugoslavije bio je dva puta, a zatim i šampion Bosne i Hercegovine pet puta", stoji u objavi".

Treba istaći da dres Novog Pazara nosi nekadašnji član FK Sarajevo Almir Aganspahić koji briljira i ove sezone, a od ljeta je tu i Faris Handžić, nekadašnji član bordo kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon sedam kola u Srbiji, Novi Pazar je na predposljednjem mjestu sa četiri osvojena boda i utakmicom manje.

Sarajevo je trećeplasirano u Premijer ligi BiH sa 13 bodova, tri manje od lidera FK Tuzla City koji ima i utakmicu manje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Hoće li doći uskoprugaši da bodre klub iz rodnog zavičaja?
4 0
starigrad
Samo lagano, da se ko ne povrijedi slučajno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi