Tanova "produžena ruka" tvrdi: Sarajevo postaje sestrinski klub sa Cardiffom i Kortrijkom

Oglasio se nakon preuzimanja

Tanova "produžena ruka" tvrdi: Sarajevo postaje sestrinski klub sa Cardiffom i Kortrijkom

A. Čaušević

Počinje nova era za FK Sarajevo, neki od navijača višestrukog prvaka BiH će reći i "treća sreća" sa stranim investitorima. 

Turbulentni period je iza Bordo kluba. Potvrda da je sada na snazi nova upravljačka struktura je potvrđena danas. Novi većinski vlasnici su Vincent Tan i Ismir Mirvić.

"FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!", poručili su Tan i Mirvić poslije preuzimanja kluba.

S Tanom će u klub stići i Jalil Rasheed koji se na neki način smatra "produženom rukom" malezijskog biznismena.

O Rasheedu smo već ranije pisali kada je u julu imenovan na funkciju neizvršnog direktora Cardiff Cityja, a odavno je uposlenik Beryaja koroporacije koja je u Tanovom vlasništvu.

Oglasi

Nakon što je potvrđeno preuzimanje FK Sarajevo, Rasheed se nekoliko puta oglasio na Twitteru sa poprilično važnim porukama.

On se prvo zahvalio navijačima Sarajeva na strpljenju uz naglasak da će Klub u narednom periodu s navijačima podijeliti dodatne informacije.

Zanimljiva je i objava o "sestrinskom" odnosu sa još dva kluba. U pitanju su Cardiff City i KV Kortrijk gdje je Tan također u upravljačkim strukturama.

Oglasi

Bit će zanimljivo vidjeti kakav vid saradanje i odnosa će u narednom periodu imati klubovi iz BiH, Velike Britanije i Belgije.

Zahvalio se Rashed i klupskom rukovodstvu FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Damirom Kasumom i direktoricom Sabrinom Buljubašić.

"Zadovoljan sam što Sabrina rukovodi klubom iz sporta koji ima jako malo ženskih osoba u rukovodstvu", poručio je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potpuno preuzimanje će biti kompletirano u narednim sedmicama. Sasvim je jasno da za Sarajevo slijedi jedna nova era, barem u administrativnom sektoru. Naravno, navijači se nadaju napretku i u sportskom segmentu baš kao u periodu prethodnog vlasnika većinskih prava Nguyen Hoai Nama kada je na Koševo stiglo niz trofeja. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1582456981
Zar nije bratski hahah sestrinski ljepse zvuci i prilici vam hahahahha
3 8
saju701
Znaci mozda Pjanic dolazi u FK Sarajevo mada cisto sumnjam da bi i tad uzeli ligu.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi