Talentovani igrač Cityja dobit će bogat ugovor

Fodenu novi ugovor s četiri puta većom platom

Edmir Škorić

Talentovani engleski veznjak ubrzo bi mogao dobiti novi i bogatiji ugovor u Manchester Cityju.

Navodno City sprema šestogodišnji ugovor vrijedan 150.000 funti sedmično, a to će značiti da će Foden dobiti četverostruko više od onoga što je do sada zarađivao na Etihadu.

Krilni mladi nogometaš je cijelu karijeru proveo u Cityju u koji je došao 2009. godine. Već pet sezona je dio prvog tima iako sada ima tek 21 godinu.

On je prošle sezone odigrao 28 mečeva u Premier ligi i postigao je devet golova, te je ukupno upisao 50 nastupa u svim takmičenjima.

Fodena smatraju jednim od najtalentovanijih igrača u ovom trenutku na svijetu, a obožava ga i sam menadžer Cityja Pep Guardiola, koji mu često daje priliku za igru i ovaj zna da se oduži.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.