Odbijen zahtjev za kauciju, Mendy ostaje u zatvoru
FOTO - EPA

Optužen za silovanje četiri djevojke

Odbijen zahtjev za kauciju, Mendy ostaje u zatvoru

A. Beganović

Francuski fudbaler Benjamin Mendy optužen je za silovanje, a sud je danas odbacio zahtjev za kauciju tako da će ovaj fudbaler ostati u zatvoru.

Prije nekoliko dana Otok se "zatresao", a fudbaler Manchester Cityja je uhapšen zbog optužbi da je silovao četiri djevojke.

Danas je iza zatvroenih vrata održano i sudsko ročište, a sud je odbio kauciju što znači da će Mendy novo ročište zakazano za 10. septembar pred Kraljevskim sudom u Chesteru dočekati u zatvoru u Liverpoolu.

Podsjetimo, nakon hapšenja policija je izadala saopštenje u kojem je između ostalog navela:

Dobili smo dopuštenje za optužbu protiv čovjeka vezano za seksualno napastovanje i silovanje. Benjamin Mendy, star 27 godina, optužen je za četiri silovanja i jedno napastovanje. Radi se o trima žrtvama koje su ga optužile da su bile objekt njegovog napastovanja između oktobra prošle i augusta ove godine."

Policija još navodi kako je cijeli proces u toku, te da Mendy ima pravo na pošteno suđenje. Zamolili su da se detalji slučaja ne otkrivaju u javnosti kako bi se osiguralo da rezultati suđenja budu pravični.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Manchester Cityja su potvrdili kako su Mendyja zbog tih optužbi privremeno suspendovali, ali kako zbog procesa u trajanju ne mogu dalje komentarisati slučaj.

Francuz je u redove Cityja stigao u ljeto 2017. godine iz Monaca, a sa ovim timom je osvojio tri naslova prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
mozhe on iz afrike ali afrika iz njega ne,divljac
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti