Nastavlja da briljira

Lukaku: Nikada me ne upoređujte s Ronaldom

Edmir Škorić

Belgijski reprezentativac Romelu Lukaku nastavlja da dominira.

Belgija je pobijedila Estoniju s 5:2 i Češku s 3:0 u ovom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Lukaku je postigao tri gola i jednu asistenciju na tim mečevima.

Trenutno je napadač Chelseaja u sajnoj formi, koju je samo nastavio iz prošle sezone kada je zabio 30 golova na 44 utakmice.

Protiv Češke je odigrao jubilarnu 100. utakmicu za svoju reprezentaciju, a do sad je zabio čak 68 golova.

Novinare zanima da li može da stigne do cifre od 111 golova koliko je Ronaldo dao za Portugal, što je ujedno i svjetski rekord.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nikad me nemojte s njim uspoređivati. Nikad. Cristiano je za mene jedan od tri najbolja igrača u povijesti nogometa. Neću reći je li prvi, drugi ili treći, ali je među njima. To što je on postigao u nogometu je za sve igrače moje generacije potpuno nevjerojatno. Imao sam sreće da sam se natjecao protiv njega dok sam bio u Italiji. Sad ćemo se sresti u Premiershipu i to mi je drago. A te usporedbe mene i njega i uspoređivanje statistika stvarno nema nikakvog smisla", rekao je Lukaku.

Bit će zanimljivo pratiti duele Chelseaja i Manchester Uniteda, nakon što su i Lukaku i Ronaldo ponovo na Otoku. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.