Foto - EPA

Marokanci stigli kući

Zvijezda PSG-a opisala boravak u ratnoj zoni: Bili smo uplašeni

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka evakuisana je iz Gvineje u kojoj je izbio vojni puč.

Marokanci su stigli u Conakry kako bi odigrali meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gvineje, ali na kraju je zbog ratnog stanja u državi utakmica otkazana.

Ekipa Vahida Halilhodžića je evakuisana iz ratne zone, a nakon svega se oglasio igrač PSG-a Achraf Hakimi.

Opisao je događaje unutar ekipe tokom proteklog perioda.

"Igrali su bili uplašeni, ali smo sigurno stigli u Maroko. PSG nije bio zabrinut samo za mene već za kompletnu ekipu. Nudili su pomoć da se vratimo u Maroko i hvala im za to", rekao je Hakimi.

Halilhodžić u ratnoj zoni: "Puca se na 50,100 metara od nas, vraćaju se sjećanja..."

Nakon saznanja za državni udar odmah smo kontaktirali Vahida Halilhodžića koji je izdvojio nekoliko minuta i dao izjavu za SportSport.ba o trenutnoj situaciji.

"Utakmica je otkazana, čekamo dozvolu da napustimo hotel i krenemo za Maroko. Kada čuješ pucanj na 50,100 metara od vas nije ugodno...", kazao je popularni Vaha.

Halilhodžić je nešto slično doživio prije skoro tri decenije u Mostaru tokom agresije na BiH.

"Vraćaju se sjećanja na ono što se desilo kod nas. Vlada neizvjesnost, za sada smo blokirani, postajemo i nestrpljivi. Kod nekih ima i panike."

Srećom, sve se na kraju završilo dobro i Marokanci su sigurno stigli kući.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.