Nevjerovatno je za šta PSG daje Neymaru više pola miliona eura mjesečno
Foto - EPA

Bonus za etičnost

Nevjerovatno je za šta PSG daje Neymaru više pola miliona eura mjesečno

M. Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar jedan je od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Njegova godišnja plata u francuskom PSG-u iznosi gotovo 37 miliona eura, a u nju nisu uključeni određeni bonusi koje je Brazilac dogovorio sa arapskim vlasnicima.

Jedan od bonusa je zaista nevjerovatan i Neymar na osnovu njega inkasira dodatnih 541.680 eura mjesečno. Radi se o bonusu za etičnost.

Po njemu Neymar se mora ponašati ljubazno i prijateljski prema navijačima, kojima mora biti na raspolaganju ako od njega zatraže autogram.

Također, pored ove stavke u ovaj bonus je uključena zabrana komentarisanja i kritikovanja igre tima nakon utakmica.

Na ovaj način PSG je osigurao da velika zvijezda tima ne spominje klub u negativnom kontekstu i to je svakako veliki posao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je u PSG stigao 2017. godine iz Barcelone za rekordnu cifru od 222 miliona eura. Odigrao je 117 utakmica i postigao 87 golova za pariški klub.

Top Komentari

Maestro
Mogu oni njemu dati i naftnu kompaniju cijelu a trogej lige prvaka koji je najvredniji još uvijek nemaju...
5 2
user1629056604
Jes to neki problem Pa ja bi to radio vrlo rado za hiljadu € mjesecno Hvalio toliko da bi klub plačao duplo da prestanem
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi