Nije to očekivao

Aguero se razočarao u Barceloni već prvi dan priprema: "Čak su i svjetla bila pogašena..."

Endin Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero ovog ljeta potpisao je dvogodišnji ugovor s Barcelonom.

Aguero je u katalonski klub stigao nakon što mu je istekao ugovor u Manchester Cityju i nakon deset godina na Etihadu odlučio je da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Argentinac je u Barcu došao najviše zbog Lionela Messija i bio je iznenađen kada je njegov sunarodnjak na kraju prešao u PSG.

Također, Aguero je novi peh doživio pred sami početak sezone jer se povrijedio i za Barcelonu bi trebao debitovati tek sredinom narednog mjeseca.

Da Aguero nije previše zadovoljan u katalonskom klubu pokazao je i svojim izjavama koje je dao prije nekoliko dana. Otkrio je da je bio itekako iznenađen koliko ima različitih stvari u odnosu na Manchester City, a to se najviše odnosi na treninge.

"Iskreno, malo me iznenadilo što ovdje u Barceloni na treninge dolazimo pola sata ranije. U Manchester Cityju smo morali dolaziti sat i pol prije početka treninga", rekao je Aguero i dodao.

"Kada sam stigao u Barcu, pomislio sam da trebam uraditi istu stvar. Stigao sam otprilike sat prije početka, s namjerom da se zagrijem ili možda odradim nekoliko vježbi u teretani, ali u trening kompleksu jednostavno nije bilo nikog. Čak su i svjetla bila pogašena".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poret toga Aguero je objasnio i zbog čega nije odlučio da zaduži dres s brojem deset nakon što je Messi prešao u PSG.

"Odbio sam nositi dres sa brojem deset u Barceloni iz poštovanja prema Leu Messiju", poručio je Aguero koji je na kraju izabrao broj 19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.