Aguero objasnio zašto nije htiio uzeti broj deset u Barceloni

Odlučio se za broj 19

Aguero objasnio zašto nije htiio uzeti broj deset u Barceloni

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero ovog ljeta stigao je u Barcelonu kao slobodan igrač iz Manchester Cityja.

Aguero je u Cityju proveo deset godina, ali je odlučio da napusti klub nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor.

Iskusni napadač odlučio je da se vrati u Španiju i potpisao je dvogodišnji ugovor s Barcelonom. No, imao je veliku nesreću da se povrijedio pred sam početak sezone i van terena će biti još najmanje mjesec dana.

Također, Aguero je bio ljut kada Lionel Messi nije dobio novi ugovor od Barcelone jer ne krije činjenicu da je upravo zbog sunarodnjaka odlučio da dođe u Barcelonu.

Nakon što je Messi napustio Barcelonu i prešao u PSG mnogi su očekivali da će Aguero preuzeti broj deset, ali on to nije želio da uradi.

Aguero je u Barceloni zadužio dres sa brojem 19, a desetku je na kraju uzeo mladi Ansu Fati. Argentinac je sada odlučio da objasni zašto nije htio da uzme broj deset.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odbio sam nositi dres sa brojem deset u Barceloni iz poštovanja prema Leu Messiju", poručio je Aguero.

Aguero je broj deset nosio u Atletico Madridu i Manchester Cityju i očekivalo se da će isto uraditi nakon odlaska Messija, ali je on odlučio da će zadržati broj 19 koji je izabrao nakon dolaska na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi