Nakon teškog poraza od Nizozemske

Turska ostala bez selektora

Edmir Škorić

Turska se sporazumno rastala sa selektorom reprezentacije Senolom Gunesom, priopćio je u petak Turski nogometni savez (TFF).

Gunesu su presudili loši rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a kap koja je prelila čašu bio je 6:1 poraz od Nizozemske u Amsterdamu prije nekoliko dana.

"Nakon razgovora s glavnim trenerom naše reprezentacije Senolom Gunesom, odlučeno je da se razdvojimo", navodi se u priopćenju TFF -a, zahvalivši treneru na doprinosu.

Gunes je imenovan za selektora Turske u martu 2019. Turska je trenutno treća na tabeli u grupi G kvalifikacija za odlazak na Mundijal sa 11 bodova i još uvijek je u igri za prvo ili drugo mjesto koje vodi u baraž.

Naknadno će Turski nogometni savez proglasiti nasljednika Gunesa.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.