Fantastičan meč u Bakuu: Wales slavi, Turska na koljenima!

EURO 2020

Fantastičan meč u Bakuu: Wales slavi, Turska na koljenima!

E. Škorić

Turska i Wales odigrali su utakmicu drugog kola grupe A na Evropskom prvenstvu. Wales je na kraju u sjajnom meču slavio s 2:0.

Turska je na otvaranju EURO-a teško poražena od Italije, a i večeras je bila nemoćna u duelu sa Walesom, pa joj prijeti ispadanje u ranoj fazi turnira.

Velšani su imali stopostotnu šansu u sedmoj minuti. Bale je majstorski uposlio Ramseyja, ali Cakir brani njegov udarac. Ubrzo nakon toga, Yilmaz na drugoj strani u prilici, ali Mempham ga je izblokirao.

Zatim Moore glavom puca preko gola Turske, koja odgovara preko Undera, no Ward brani njegov udarac.

Sjajan meč donosi priliku za prilikom.U 16. minuti Bale glavom puca, no pogađa Soyuncua u ruku. Velšani su žestoko protestvovali, ali penala nije bilo.

U 25. minuti nova velika šansa za Ramseyja, no nevjerovatno šta je ovaj iskusni veznjak uspio promašiti nakon novog sjajnog proigravanja Balea. Umalo da to Turci kazne u 29. minuti. Morrell spašava s gol linije nakon što je Ayhan pucao glavom.

Oglasi

Turska je uspostavila incijativu, dominirala na terenu, a onda - hladan tuš u Bakuu za brojne turske navijače. Bale je ponovo uposlio Ramseyja, no ovaj put je uspio da pronađe put do mreže.

Nastavlja se sjajan meč i u drugih 45 minuta, redale su se šanse... UZ 55. minuti Yilmaz ne pogađa otvorenu priliku, čisti zicer, a u 60. minuti Bale je promašio penal koji je prethodno sam izborio.

Bale propušta novu veliklu šansu u 79. minuti. Turska je do kraja napadala svim silama, ostavljajući dosta prostora brzim igračima otočke selekcije. U napetoj završnici došlo je do žestokog sukoba među igračima, ali se sve na kraju dobro završilo. Sudija je na kraju podijelio četiri žuta kartona.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Duboko u nadoknadi, Wales je čuvao rezultat, izborio nekoliko kornera, a onda došao do 2:0. Bale je sjajno sve napraivo, uposlio Robertsa, koji je ovjerio trijumf svoje selekcije.

Turska ostaje bez bodova, Wales s četiri ide na vrh grupe. U drugoj utakmici 2. kola ove grupe večeras se sastaju Italija i Švicarska.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Navijao sam naravno za Vels u ovoj utakmici. Zasluženo su uzeli. Turci nisu trebali dolaziti. Bolje da je otišao Kipar ili Andora umjesto nji. Više bi borbenosti bilo.
4 14
nameno000
Navijao sam za Tursku,ali je ova reprezentacije Turske zajedno s njihovim izbornikom ubjedljivo najlosija ekipa na ovom Euru.Ne zna se ni ko pije ni ko placa.Akciju da valja nisu odigrali,sredina terana mracno doba.Katastrofa
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi