Bundesliga

Golijada u meču Leipziga i Bayerna, pobjeda prvaka

Edmir Škorić

Derbi četvrtog kola njemačke Bundeslige odigrali su Leipzig i Bayern, a pobjeda je pripala gostima iz Minhena (4:1).

Nakon duela Bayera i Borussije Dortmund (3:4) dansa je viđena još jedna ljepotica u njemačkom nogometu, a Bayern je ponovo pokazao ko je gazda Bundeslige.

Skromnih prvih 45 minuta, ali i tu je viđen jedan gol. Za goste je u 12. minuti dosuđen penal, što je bila prilika da Lewandowski nastavi golgetersku seriju i da postigne šesti gol u šampionatu.

Na početku drugog dijela Musiala je povisio na 2:0, a onda je u 54. minuti isti igrač asistirao Saneu za treći gol Bavaraca. Sve što je Leipzig uspio jeste utješni gol Laimera u 58. minuti. Choupo-Moting je u nadoknadi postigao gol za 4:1.

Bayern nakon četiri meča ima tri pobjede uz remi te je s 10 bodova na drugom mjestu. Vodeći je Wolfsburg s 12 bodova. Nakon što u utorak odradi meč Lige prvaka protiv Barcelone, Bayern će se okrenuti domaćem meču protiv Bochuma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.