Domaći slavili sa 3:1

Lyon bez problema savladao Strasbourg, Prcić igrao 65 minuta

Endin Čaušević

Fudbaleri Lyona večeras su na svom terenu pobijedili Strasbourg sa 3:1 u meču 5. kola francuske Ligue 1.

Lyon je odlično otvorio večerašnju utakmicu i stigao je do prednosti već u sedmoj minuti utakmice kada je Guimares asistirao za Dembelea koji pogađa za 1:0.

Strasbourg je mogao do izjednačenja u 23. minuti kada je Prcić sjajno šutirao, ali je golman Lyona uspio nekako da zaustavi udarac bh. veznjaka.

U drugom poluvremenu Lyon je bio dosta bolji tim na terenu. Domaći su zaprijetili u 49. minuti preko Ekambija, ali gola ponovo nema.

Nekoliko minuta kasnije šansa za goste. Ovaj put Gameiro je išao sam na golmana Lyona i šutirao je, ali je Lopes zaustavio njegov udara i u posljednji trenutak je spasio svoj tim.

Kazna za ovaj promašaj stigla je već u 64. minuti. Shaqiri je sjajno centrirao s lijeve strane, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Denayer koji sjajno glavom pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 87. minuti domaći su poveli sa 3:0 Aouar je asistirao za Paquetu koji je zatresao mrežu gostiju i stavio tačku na večerašnji meč. Strasbourg je u samom finišu ublažio poraz kada je iz penala konačnih 3:1 postavio Diallo.

Bh. fudbaler Sanjin Prcić odigrao je 65 minuta u večerašnjem porazu Strasbourga. Lyon je trenutno osmi sa osam bodova, dok je Strasbourg na 15. mjestu sačetiri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.