Jerome Boateng se skrasio u Francuskoj

Posljednjeg dana transfer roka

Jerome Boateng se skrasio u Francuskoj

E. Škorić

Iskusni defanzivac od danas ima novi tim.

Nakon deset godina je Boateng ovog ljeta napustio Bayern za koji je odigrao čak 363 utakmice i osvojio 25 trofeja.

Ranije se povezivao s ekipama Lazija i Fiorentine, potom berlinske Herthe, zatim Seville, ali na kraju je završio u Lyonu. Potpisat će ugovor s francuskim timom u narednim satima nakon što prođe ljekarske preglede.

U Bayern je 2011. godine došao za 13,5 miliona eura iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U oproštajnoj poruci od Bayerna napisao je sljedeće: "Hvala svima koji su me podržavali kroz sve ove godine, u usponima i padovima, vremenima s povredama, kad možda nisu svi vjerovali u mene, a neki su me već i otpisali. U posljednjih nekoliko dana primio sam toliko poruka, toliko lijepih želja. Puno hvala svakom od vas. Bit ću zauvijek zahvalan na ljubavi i podršci koju ste mi pružili".

S Lyonom će Boateng pokušati ostvariti što bolji plasman u Francuskoj, a jedan od glavnih ciljeva je plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti