Foto - Flamengo

Trener Reala želio pojačanje u odbrani

Ancelotti zvao Luiza, ovaj ga odbio zbog brazilskog velikana: Srce je odlučilo

M. Šljivak

Iskusni brazilski defanzivac David Luiz (35) potpisao je ugovor sa Flamengom.

Nakon 14 godina u Evropi gdje je igrao za Arsenal, Chelsea, PSG i Benficu, došlo je vrijeme za povratak kući i on je odabrao Flamengo.

Luiz je imao brojne ponude evropskih klubova. Najupornija je bila Benfica, a telefonski je sa njim razgovarao i trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

Na kraju je odbio Real i sve druge ponude koje su bile mnogo bolje od Flamenga, ali srce je odlučio.

"Imao sam brojne scenarije šta odabrati. Razmišljao sam o mirnijem životu, ali uvijek odaberem ono što mi je u srcu", rekao je Luiz na predstavljanju u Flamengu.

Iskusni fudbaler otkrio je i kako želi da se izbori za mjesto u reprezentaciji Brazila za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i vjeruje da najbolje šanse za to ima u dresu Flamenga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.