Courtois fenomenalnim odbranama zaustavio Džeku, Real u 90. minuti došao do pobjede
Foto - FC Inter

Trijumf Kraljeva na Meazzi

Courtois fenomenalnim odbranama zaustavio Džeku, Real u 90. minuti došao do pobjede

M. Šljivak

Real Madrid pobijedio je kao gost na Giuseppe Meazzi ekipu Intera rezultatom 1:0 pogotkom Rodryga u 90. minuti susreta.

Jako dobar meč viđen je u Milanu. Inter je bio bolji tim, ali na kraju je Real slavio pobjedu pogotkom u posljednjim sekundama meča.

Edin Džeko je imao tri sjajne šanse na ovom meču. Tri puta je bio na korak od pogotka, ali je Thibaut Courtois čudesno branio i zaustavio je bh. dijamanta u večerašnjem meču.

Naravno, nije samo Džeko promašivao. Inter je u prvom poluvremenu imao još nekoliko dobrih šansi. Lautaro, Škriniar, Perišić također nisu bili precizni.

Eder Militao je za Real imao odličnu šansu nakon prekida u prvom poluvremenu, ali nije uspio zabiti.

Nastavak donosi nešto konkretniju igru Reala. Interu je ponestalo ideja u napadu, a Kraljevi su u 90. minuti došli do vodstva i pobjede u ovom meču.

Bila je to jako lijepa akcija, Camavinga je uposlio Rodryga, a mladi Brazilac pogađa za 1:0 i pobjedu gostiju iz Madrida.

U narednom kolu Real Madrid dočekuje Sheriff Tiraspol, dok Inter gostuje Shakhtaru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1. kolo:

Inter - Real Madrid 0:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Djeko jarane, u penziju. Nije ovo vise za tebe. Hem ne meres trcat, hem ne znas vise lopte sutnut, o golu da ne pricamo. Nekad bi Kazakstanu i ovom losem Realu zajedno strpo 4-5 komada, sad nijedan, talasika
5 37
Klicko
e kako gowna madridska imaju srece to je nemoguce,smecari
27 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi