Foto - EPA

Barcelona ga želi u svojim redovima

Raheem Sterling pred nevjerovatnom posudbom

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone mogla bi u januaru dobiti veliko pojačanje.

Katalonski Sport tvrdi kako rukovodstvo kluba želi na posudbu dovesti fudbalera Manchester Cityja Raheema Sterlinga i uveliko se radi na ovom transferu.

Sterling je kod Pepa Guardiole izgubio mjesto startera ove sezone, a navodno je i u timu izgubio utjecaj kojeg je imao.

Klub ne bi imao ništa protiv da on napusti ekipu. Barcelona ga je pokušala angažovati i u ljetnom prelaznom roku, ali do dogovora nije došlo.

Ipak, pregovori su nastavljeni i u proteklom periodu. Navodno sve ide veoma dobro i neće biti nikakvo iznenađenje ako engleski reprezentativac pojača redove katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sterling bi u Barcelonu u januaru stigao na posudbu barem do kraja sezone, a moguće je da posudba bude i na duži period.

Raheem Sterling je član Cityja od 2015. godine. Stigao je iz Liverpoola i u 297 odigranih utakmica postigao je 115 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.