Press konferencija nakon meča Zrinjski - Rudar

Jakirović: Sve više hrvatskih trenera u BiH? To je jako dobra reklama za Premijer ligu

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sinoć su na svom terenu pobijedili Rudar sa 3:0 u meču devetog kola Premijer lige.

Zrinjski se nalazi trenutno na drugoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i ima bod manje od lidera Tuzla Cityja koji ima i meč manje u odnosu na Plemiće.

Mostarski klub je lakše od očekivanog sinoć stigao do nova tri boda, a nakon meča održana je i press konferencija.

Trener domaćeg tima Sergej Jakirović izjavio je da može biti zadovoljan s onim što je pružio Zrinjski večeras.

"Mislim da smo od prve sekunde postavili se napadački i tražili smo brzi gol. Željeli smo ih načeti iz prekida i to smo napravili. Na poluvremenu smo se dogovorili da postignemo što prije treći gol kako bi smo zarotirali ekipu da se neki igrači mogu odmoriti", rekao je Jakirović i nastavio.

"Bitno je što više bodova skupiti da držimo korak za Cityjem koji ima meč manje, ali zadovoljan sam i treba nastaviti raditi i misliti na naredni meč protiv Radnika iz Bijeljine".

Tuzla City i Zrinjski se malo izdvajaju od konkurencije.

"Tako je. Sloboda se ispromašivala kako sam vidio. Od samog početka po igračkoj formi što se sada pokazuje mislim da smo mi i oni zasluženo na vrhu. Gledamo sebe i tražimo da uzmemo maksimalno što možemo", kaže Jakirović.

Dosta hrvatskih stručnjaka u Premijer ligi?

"Sigurno da je to dobra reklama za Premijer ligu. Puno mojih kolega i prijatelja prate moje rezultate u Zrinjskom, ali i ostalih kolega. Sigurno da nam fale još samo dobri tereni kao u HNL-u i to će sve onda biti puno bolje".

Nakon Jakirovića medijima se obratio i trener prijedorskog Rudara, Nikica Milenković, koji nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Postigli su tri gola, mi smo igrali utakmicu protiv jakog protivnika i znali smo da su jaki u prekidu, a dobili smo golove iz prekida. Prvo poluvrijeme nismo imali našu igru i dosta smo se potrošili. Zrinjski je u svim segmentima igre bio bolji od nas", rekao je Milenković i dodao.

"Moramo se popraviti jer naša liga je Leotar, Posušje, Radnik i to su ekipe gdje mi moramo tražiti bodove. Dobro je što smo igrali protiv Zrinjskog da vidimo na čemu moramo da radimo. Zrinjski je dao tri gola, a mogli su dati i još neki pogodak. Nismo imali igru, trčali smo za loptom i u napadu nismo imali šansi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.