Isplivali detalji ugovora

Koeman bi u crno mogao zaviti Barcelonu u slučaju odlaska

Admin Čaušević

Ronaldu Koemanu ugovor s Barcelonom ističe u junu 2022. godine i još uvijek nema potvrde o produženju saradnje. 

Iz Španije stižu informacije prema kojim bi Koeman mogao dodano ugroziti inako tešku finansijsku situaciju katalonskog giganta.

Naime, u slučaju da se ne aktivira i treća godina ugovora za sezonu 2022/23 Barcelona će Koemanu morati platiti šest miliona eura.

Prema infromacijama radi se o klauzuli koju je nizozemski stručnjak dogovorio prilikom dolaska u klub kada je predsjednik bio Josep Maria Bartomeu.

Taj iznos odgovora cifri koju je 58-godišnjak platio FS Nizozemske kako bi mogao napustiti funkciju selektora i potpisao klub sa Barcelonom.

Prije nekoliko dana i sam Koeman je govorio o svojoj budućnosti na Nou Campu kazavši da je važan klub, a ne on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije važna moja budućnost, već klupska i ekipe. Ne bojim se za svoju budućnost, odlučuje klub u ime predsjednika", rekao je Nizozemac.

Inače, prema nekim informacijama ukoliko Barcelona da otkaz Koemanu morat će mu platiti otpremninu u iznosu od 13 do 14 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.