Foto - Screenshot

Na susretu Druge lige TK

Gol za pamćenje postignut je u BiH: Ovakve majstorije rijetke su i na evropskim terenima

Midhat Šljivak

Fudbaler bh. niželigaša Mladosti iz Suhe, Hasan Ibrić, postigao je prethodnog vikenda gol za pamćenje.

U susretu Druge lige Tuzlanskog kantona grupa Jug, Mladost je na svom terenu savladala FK Memići sa 4:2, a Ibrić se potrudio da ga gosti dobro zapamte.

Fudbaler Mladosti postigao je zaista spektakularan pogodak sa više od 30 metara. 'Raspalio' je po lopti sa ogromne udaljenosti i iz poprilično teške pozicije, ali je uspio zabiti čudesan gol.

Protivnički golman se nije ni pomakao i samo je pogledom ispratio loptu koja je završila iza njegovih leđa.

Ovaj pogodak je bez ikakve dileme jedan od najboljih koji je postignut na terenima širom Bosne i Hercegovine u prethodnih nekoliko godina, a rijetko ovakve majstorije vidimo i na evropskim terenima.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Mladost iz Suhe nakon pet odigranih kola u Drugoj ligi TK grupa Jug zauzima sedmo mjesto sa devet bodova.

Ibrić, koji je autor ovog spektakularnog gola, najbolji je strijelac ekipe sa četiri postignuta gola u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.