Oglasio se mostarski klub

HŠK Zrinjski: Uključivati nas u priču oko prekida meča Velež - Borac je zlonamjerno i opasno

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski oglasio se danas saopštenjem u kojem su se dotakli neobjektivnog izvještavanja pojedinih medija nakon prekida utakmice Velež - Borac.

Iz redova mostarskog kluba su ljuti jer se njihovo ime spominje u priči oko prekida meča i ističu da su takve vijesti zlonamjerne i vrlo opasne.

"Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija u BiH kada je HŠK Zrinjski u pitanju, isti nas ipak iznova uspijevaju šokirati manjkom profesionalizma i odgovornosti, a što uvijek za epilog ima širenja govora mržnje u komentarima na objavljene tekstove, kao i na društvenim mrežama.

Uključivati HŠK Zrinjski u priču oko prekida utakmice FK Velež – FK Borac, odnosno u odluke Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH, ne samo da je neistinito i neutemeljeno, što je valjda svima jasno, nego je usto zlonamjerno, manipulativno i vrlo opasno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Namjernim plasiranjem u javnost lažnih i izmišljenih informacija ne samo da se dovodi u zabludu čitateljstvo, nego se nanosi i izravna šteta ugledu HŠK Zrinjski, zbog čega ćemo opet biti primorani poduzeti određene korake kako bi zaštitili naš klub", saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.