Na press konferenciji Borca uoči meča protiv Sarajeva bilo je govora i o nemilim scenama u Mostaru

"Ne ponovilo se"

Na press konferenciji Borca uoči meča protiv Sarajeva bilo je govora i o nemilim scenama u Mostaru

Edmir Škorić

Nakon mostarske drame, Borca sada čeka još jedan derbi i to u Banjaluci protiv Sarajeva.

Borac u duel sa Sarajevom ne ulazi kao favorit, jasno je da se radi o dvije jako kvalitetne ekipe koje su se prošle godine borile do kraja za titulu, a istovremeno i jedni i drugi su trenutno u dobroj formi.

Banjalučani su slavili u Mostaru protiv Veleža u meču koji je prekinut u 82. minuti pri rezultatu 2:0 za goste, dok je Sarajevo slavilo nad Željezničarom na Koševu u srijedu s 2:0.

"Sigurno je to ostavilo traga. Nadam se da se takve stvari više neće ponoviti, jer to nema veze s fudbalom da ne bih više ulazio u to. Najbitnije je da smo ostvarili pozitivan rezultat. Osvojili smo sva tri boda protiv Veleža, koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u prvenstvu ove sezone. Napravili su nam pritisak, mi smo se pametno branili i gledali da iskoristimo kontranapade. Uspjeli smo to da dobijemo što nam je jako bitno za nastavak šampionata", izjavio je šef struke ekipe sa Gradskog stadiona Nemanja Miljanović na današnjoj press konferenciji.

Grčki napadač PanaiotisMoraitis smatra da stvari poput onih koje su se dešavale u Mostaru i kasnije kod Jablanice neće doprinijeti razvoju fudbala.

"Nikad u karijeri nisam doživio ono što se desilo u Mostaru, ali to je fudbal, takve stvari se ponekad dešavaju. Naravno, nije dobro što se to desilo zbog same fudbalske igre", dodao je grčki fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da je nakon utakmice kod Jablanice zapaljen automobil sudije Sabrije Topalovića, a kasnije je Velež saznao i kaznu.

Rođenima je stadion suspendovan na šest utakmica, ostali su bez tri boda, te moraju da plate 10.000 KM novčanu kaznu, dok je na dvije godine iz fudbala odstranjen predsjednik kluba Šemsudin Hasić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Ponovit će se opet i to vrlo brzo , vise mirno ne možete spavat .
12 2
block123
Ima li ijedan tim da se nije zalio nakon utakmice sa Borcem , kreneš od Posusja , Širokog , Slobode ...
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi