Foto - EPA

Ostao bez gola nakon 19 utakmica

Stao veliki Lewin niz: Fotografi su ga 'uhvatili' vidno razočaranog nakon meča

Midhat Šljivak

Bayern je jučer savladao kao gost Greuther Furth sa 3:1, a u ovom susretu stao je nevjerovatan niz poljskog napadača Roberta Lewandowskog.

Čudesni Lewa ostao je bez gola u ovom meču i nakon 19 utakmica zaredom u kojima je postigao barem jedan gol, 33-godišnji fudbaler nije uspio savladati protivničkog golmana.

Serija golova Lewandowskog počela je 15. februara ove godine protiv Arminije iz Bielefelda (3:3). Posljednji tim kojem nije uspio zabiti je meksički Tigres u finalu klupskog prvenstva svijeta.

Od Arminije, pa u ostalih 19 utakmica Lewa je nemilosrdno tresao mreže, no svemu dođe kraj, pa tako i njegovom nizu.

Nije Poljak dobro podnio to što nije postigao pogodak. Vidljivo je to bilo nakon utakmice, a fotografi su ga uhvatili vidno razočaranog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema dileme da će Lewandowski nadoknaditi propušteno u narednim utakmicama, a prvi meč na kojem može da se 'iskupi' je duel Lige prvaka protiv kijevskog Dinama u srijedu.

Lewandowski je i u ovu sezonu ušao fenomenalno i zabio je ukupno 11 pogodaka u osam odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.